Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

 

       
από την  Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 2 κιλά μανταρίνια
- 2 κιλά ζάχαρη
- χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και τα κόβουμε με την φλούδα οριζόντια σε 4 κομμάτια.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα τα σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε να πάρουν δυο βράσεις.
Χύνουμε το νερό και κάνουμε το ίδιο πάλι.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βγάζουμε πιέζοντας και κουκούτσια αν υπάρχουν .
Τα βάζουμε με την ζάχαρη στην κατσαρόλα και μόλις βγάλουν τα υγρά τους , περνάμε τις φλούδες από το μουλτι να γίνουν μικρά κομματάκια.
Βράζουμε 10 λεπτά και αφήνουμε 24 ώρες. Την επομένη ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε 5 λεπτά.



Καλοφάγωτη!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου