Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ


από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- κορν φλέικς σοκολατένια
- 200 γρ. βούτυρο
- 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
-2 κουταλιές μερέντα
- λίγο κονιάκ

Εκτέλεση
Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε να μαλακώσει και να έχει θερμοκρασία χώρου.
Κτυπάμε τα μπισκότα στο μουλτι και  ενώνουμε όλα τα υλικά καλά.
Τα βάζουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο  να σφίξουν και μετά τα πλάθουμε σαν αχλάδι.
Αν έχουν μαλακώσει πολύ  τα παγώνουμε πάλι  για  λίγο .
Αρχίζοντας από επάνω μπήγουμε προσεκτικά και κυκλικά σε σειρές τα κορν-φλέικς μέχρι κάτω.


Τα διατηρούμε στο ψυγείο και όταν τα σερβίρουμε τα χιονίζουμε με άχνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου