Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016

ΣΑΛΑΤΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μια κονσέρβα καλαμπόκι
- μανιτάρια σε φετούλες
- 200 γραμμάρια ζαμπόν κομμένα σε ζουλιέν
- κρεμμυδάκια φρέσκα λεπτοκομμένα
- μαγιονέζα
- 2-4 κουταλιές γιαούρτι 
- αγγούρι κομμένο ζουλιέν




Εκτέλεση

Κόβουμε τα μανιτάρια και τα μαραίνουμε.
Μόλις σωθούν τα υγρα τους προσθέτουμε ένα κουταλάκι βούτυρο και το σωτάρουμε

Κόβουμε σε ζουλιέν το ζαμπόν και το αγγούρι.
Στραγγίζουμε το καλαμπόκι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπώλ.
Προσθέτουμε και το κρεμμυδάκι.



Έχουμε χτυπήσει  την μαγιονέζα και την ρίχνουμε πάνω από την σαλάτα μας και ανακατεύουμε τα υλικά μας να ενωθούν.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου