Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟΡΤΙΓΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ




από Kiki George Minoraft

Υλικά

- ψιλοκομμένο κοτόπουλο
- ψιλοκομμένο μπέϊκον
- ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- ψιλοκομμένες πιπεριές χρωματιστές
- μανιτάρια
- καλαμπόκι
- κασέρι τριμμένο
- κρέμα γάλακτος 
- αλάτι
- πιπέρι 



Εκτέλεση

Τσιγαρίζω το κοτόπουλο το μπέϊκον το κρεμμυδι τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
Ρίχνουμε το καλαμπόκι και την κρέμα γάλακτος.
Όταν το κατεβάσουμε από την φωτιά τότε προσθέτουμε το κασέρι λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι.
Γεμίζω τις τορτίγες και τις τυλίγω ανάλογα.


Τις τοποθετω σε πυρέξ και ρίχνω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος όπως και λίγο τριμμένο κασέρι πιπέρι και βούρρρ για φούρνισμα.
Τις ψήνω στους 18ο βαθμούς για 20 λεπτά. 
¨Οτι εμεινε απο το πυρέξ......














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου