Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΩΡΑΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ



από την Giota Haropoulou

Υλικά
- 2 λίτρα γάλα
- 2 φλ σιμιγδάλι ψιλό η μισό μισό με αλεύρι γοχ
- 1 ½  φλ ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλιά  γεμάτη βούτυρο
-  ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στη κατσαρόλα έκτος τις βανίλιες και το ξύσμα και σε χαμηλή φωτιά φτιάχνουμε κρέμα όπως τη μπεσαμέλ.

Την  κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το ξύσμα και τη βανίλια, βουτυρώνουμε ένα ταψί τη ρίχνουμε και τη ψήνουμε περίπου μία ώρα στους 180  0 μέχρι να γίνει σκούρα καφέ η επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου