Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΑΧΝΗ Η ΜΕ ΓΛΑΣΟ


από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο η καλαμποκέλαιο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 2 μέτρια πορτοκάλια καλά πλυμένα και πολτοποιημένα με τη φλούδα στο μουλτι
- 2 αυγά
- 2 κγ μπεικιν
- 2 βανίλιες
- αλεύρι γοχ τόσο όσο να είναι ένα ρευστό υλικό για τη φόρμα..περίπου  μισό κιλό

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο πορτοκάλι, τη βανίλια και τα αυγά.


Στο  τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν-πάουντερ.

Αδειάζουμε  σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα το μείγμα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει..στους 170 0 στον αέρα
Το πασπαλίζουμε με άχνη η με γλάσο πορτοκαλιού
Καλή επιτυχία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου