Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ


από την ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΒΑΝΙΩΤΗ σε εκτέλεση από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά
Για τα μελομακάρονα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο καλής ποιότητας του τσαγιού
- ½  φλιτζάνι ζάχαρη
- ¼  φλιτζάνι κονιάκ
- ¼  φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκλου κανέλα
- 1 κγ μπέικιν πάουντερ
- ½  φλιτζάνι καρυδόψιχα
- 1 ¼  φλιτζάνι αλεύρι γοχ
Για το σιρόπι
- 600 γρ νερό
- 600 γρ ζάχαρη
- 3 ξύλα κανέλας
- 4 γαρίφαλα
- 1  πορτοκάλι ολόκληρο με τη φλούδα κομμένο στα 2
 - 200 γραμμάρια μέλι


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε  όλα μαζί υλικά.
Πλάθουμε  και ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο 150  0  για 30 λεπτά περίπου
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: βράζουμε για 5 λεπτά όλα τα υλικά εκτός από το μέλι που το προσθέτουμε μετά .‘



Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά κάνουμε τα μελομακάρονα.
Αφού γίνουν τα μελομακάρονα τα σιροπιάζουμε καθώς είναι καυτά και κρύο το σιρόπι μας.
Τα  βουτάμε  και τα βγάζουμε αμέσως, ούτε δευτερόλεπτα, αλλιώς θα μας λαπαδιάσουν!!
Τα σουρώνουμε κάπου και τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα. 
Πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου