Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


από την  Kiki George Minoraft
Υλικά
Για την γέμιση
- 300-400 γρ κουβερτούρα 
- 1 φυτική κρέμα γάλακτος μικρή ή μεγάλη ανάλογα το τσέρκι ,( εγώ έβαλα μεγάλη )
- 1 ½   κούπα άχνη ( ανάλογα το γλυκό που θέλετε , εγώ έβαλα 1)
- 1  τυρί Φιλαδέλφεια κανονικό
- 125 γραμ βιτάμ
- 1 βανίλια
Για την  βάση
- 800 γραμ μπισκότα Digestive
- 125 γραμ λιωμένο βιτάμ
- 2 κουταλιές ζάχαρη

Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ , ανακατεύουμε το λιωμένο βιτάμ και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Έπειτα τα βάζουμε σ ένα τσέρκι κ φτιάχνουμε την βάση μας.

Έπειτα σε ένα μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο βιτάμ , την άχνη και το τυρί  Φιλαδέλφεια. 



Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μας  και μόλις λιώσει καλά ρίχνουμε λίγη λίγη την φυτική κρέμα γάλακτος και  ανακατεύουμε να ενωθεί .

Από την  σοκολάτα που ετοιμάσαμε σε μπεν μαρι ρίχνουμε παραπάνω από την μισή στο μπολ που ετοιμάσαμε με το τυρί  Φιλαδέλφεια και  χτυπάμε να ενωθούν όλα μαζί.

Παίρνουμε το πολύ μείγμα σοκολάτας και το στρώνουμε επάνω στη βάση μας .

Έπειτα εφ όσον στρωθεί ομοιόμορφα ρίχνουμε κ την σοκολάτα με την μικρότερη ποσότητα .


Τέλος κάνουμε κ κανένα σχέδιο έτσι για ομορφιά βρε παιδί μου ....κ βουρ στο ψυγείο να σφίξει...
Παρατηρήσεις
1.  Στο μικρότερο τσέρκι θα γινόταν πιο πλούσιο ...αλλά οκ....παιδιά εγώ έβαλα μια κούπα άχνη όχι όσο λέει η συνταγή... 
Γιατί βγαίνει πολύ γλυκιά ...φυσικά ο καθένας πως του αρέσει
2. Επίσης στο μικρότερο τσέρι όταν κόβεις το κομμάτι φαίνεται η διαφορά του χρώματος της σοκολάτας. Οι σοκολάτες θα φαινόταν πιο πλούσιες και  η βάση αλλά και  η αλλαγή της σοκολάτας.
Καλή μας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου