Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
-200 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
- 2 κουταλιές στέβια
- 4 κουταλιές μέλι
- κάνέλα κατά βούληση
- μια πρέζα αλάτι




Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την στέβια.
Προσθέτουμε το μέλι και το αλάτι.
Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με τα καρύδια.
Ζυμώνουμε την ζύμη μας και την χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια.


Σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα απλώνουμε τα μπισκότα αφού πιέσουμε με το χέρι μας το κάθε μπαλάκι.


Σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς ψήνουμε τα μπισκότα μας για 20 με 25 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα φυλάμε σε τάπερ αεροστεγώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου