Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ



από την Natassa Efentakis

Υλικά

Για την ζύμη

ζύμη για μυζηθροπιτάκια

Για την γέμιση

- 3/4 του κιλού γλυκιά μυζήθρα
- δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 αυγό χτυπημένο
- αλάτι
- πιπέρι




Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την ζυμη για μυζηθροπιτάκια.
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Ανοίγουμε τα φυλλαράκια μας και τοποθετούμε την γέμιση και τα κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.


Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι



Παρατήρηση

1.Μπορούμε να τα διατηρήσουμε στον καταψύκτη.
2.Μπορούμε να βάλουμε ότι γέμιση θέλουμε και να κάνουμε μαραθοπιτάκια,χορτοπιτάκια,χορτοτυροπιτάκια κλπ,





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου