Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΜΗΖΥΘΡΟΠΙΤΑΚΙΑ




από την Natassa Efentakis

Υλικά

- 1 ποτήρι λάδι
- 2 ποτήρια νερό
- αλάτι
- λίγη ζάαρη
- μπέικιν πάουντερ
- 1 φλυτζανάκι του καφέ τσικουδιά
- αλεύρι όσο σηκώσει



Εκτέλεση

Ζυμώνουμε την ζύμη μας με τα υλικά πού δίνουμε.
Την αφήνουμε να ξεκουραστει και ξεκινάμε να ανοίγουμε φυλλαράκια για να φτιάξουμε τα μηζυθροπιτάκια μας
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου