Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ



από την Natassa Efentakis

Υλικά

Για την ζύμη

-ζυμη της γιαγιας του Χαρη

Για την γέμιση

- κιμάς (μισό μοσχάρι μισό χοιρινό)
- κρεμμύδι ξερό
- κρεμμύδι φρέσκο
- πιπέρι
- αλάτι
- λίγη ματζουράνα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- λίγος πελτές ντομάτας.
- ασπράδι χτυπημένο προεραιτικά
- σουσάμι προεραιτικά




Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την ζυμη της γιαγιας του Χαρη.
Την ανοίγουμε σε χοντρούτσικα φύλλα.
Ετοιμάζουμε την γέμιση μας.
Τοποθετούμε την γέμιση μας στο φύλλο και το κλείνουμε μισοφέγγαρο.
Αν θέλουμε τα αλείφουμε με νερό η χτυπημένο ασπράδι και μπορούμε να το πασπαλίσουμε με σουσάμι.
Τα  ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.

Παρατηρηση

Θα μπορούσαμε να τα διατηρήσουμε και στον καταψύκτη μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου