Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 100 γραμμάρια αλεύρι
- 200 γραμμάρια καρύδα
- 2 αυγά
- 3 κουταλιές στέβια
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ




Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την στέβια.
Προσθέτουμε το μπέκιν πάουντερ το αλεύρι και την καρύδα.
Ζυμώνουμε τα υλικά μας.


Τα φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια.
Πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε τα μπισκοτάκια πιέζοντας στο χέρι μας το κάθε μπαλάκι.


Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου