Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 7 κουταλιές λάδι
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 4-5 κουταλιές στέβια
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- καρύδια χοντροκομμένα
- μισό ποτήρι γάλα εβαπορέ




Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι με τα αυγά το γάλα και την στέβια.
Ρίχνουμε την βανίλια
Προσθέτουμε το αλεύρι τα καρύδια και το μπέκιν πάουντερ συνεχίζοντας να ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός.
Τέλος το δουλεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια ζύμη σχετικά σφικτή.



Παίρνουμε λίγη ζύμη την πλάθουμε σε κορδόνι το οποίο το ενώνουμε και φτιάχνουμε τα κουλουράκια.



Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου