Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΜΑΓΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

ζύμη για πίτες με μαγιά και αυγό 
- ζαμπόν σε φέτες
- γκούντα τριμμένη
- ντομάτα
- ρίγανη





Εκτέλεση

Ζυμώνουμε την ζύμη για πίτες με μαγιά και αυγό και την χωρίζουμε σε δύο μπαές.Μια μεγαλύτερη για το κάτω φύλλο και μια μικρότερη για το πάνω φύλλο.
Σε ταψάκι απλώνω λαδόκολλα την ποία την λαδώνω λίγο και απλώνω το κάτω φύλλο όπου και το λαδώνω.
Απλώνω τριμμένο τυρί και από πάνω βάζω φέτες ζαμπόν.
Από πάνω στρώνω φέτες ντομάτες,ξανά ζαμπόν και τυρί και στρώνω στην πίτα το ζυμάρι που περισσεύει από τα πλάγια.


Στρώνω από πάνω το άλλο φύλλο και με ένα μαχαίρι κόβω την πίτα σε κομμάτια.
Την λαδώνω την πίτα και την ψιχαλίζω με λίγο νερό.


Την ψήνω στους 150 βαθμούς μέχρι να ψηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου