Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΤΗΓΑΝΗΤΑ



από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά

- μανιτάρια πλευρώτους
- αλεύρι 
- ρίγανη
- αλάτι 
- πιπέρι
- λάδι για τηγάνισμα
- λεμόνι




Εκτέλεση


Πλένουμε ελαφρώς τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε για να μην έχουν νερά.
Τα αλατοπιπερώνουμε.


Ανακατεύουμε στο αλεύρι την ρίγανη.
Αλευρώνουμε πολύ καλά τα μανιτάρια.


Τινάξουμε το περίσσιο αλεύρι και τα  τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τα σερβίρουμε με λεμόνι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου