Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΚΟΝΙΑΚ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 1 ρολό χοιρινό σε δίχτυ
- 1 ολόκληρο κρεμμύδι
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- πιπέρι σε κόκκους
- 1 κούπα του τσαγιού κονιάκ
- λίγο καρίνο
- 200 γραμμάρια δαμάσκηνα
- λάδι
- νερό
  



Εκτέλεση

Σχίζουμε το κρέας και βάζουμε μέσα σκόρδο.
Τσιγαρίζουμε το κρέας με το λάδι.
Το σβήνουμε με το κονιάκ.
Βάζουμε  νερό ζεστό για να μην σταματήσουμε τον βρασμό και προσθέτουμε το ολόκληρο κρεμμύδι το οποίο το αφαιρούμε στο τέλος. 
Ξαφρίζοντας  το φαγητό.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό.
Όταν κοντεύει να ψηθεί προσθέτουμε τα δαμάσκηνα στην κατσαρόλα.
Περιμένουμε να ψηθούν τα δαμάσκηνα.
Αφαιρούμε τα μισά δαμάσκηνα από την κατσαρόλα μαζί με το ζουμί του  και τα περνάμε στο μπλέντερ.
Το βάζουμε σε κατσαρόλα να πάρει μια βράση προσθέτοντας λίγο βούτυρο μέχρι να πήξει η σάλτσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου