Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΚΟΥΚΙΑ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1 κιλο κουκιά φρέσκα
- 5-6 αγγινάρες καθαρισμένες και κομμένες στην μέση
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 5 με 6 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα
- 1 ματσάκι άνιθο η μάραθο
- λάδι
- ντομάτες τριμμένες 
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά





Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι πρώτα και μετά το φρέσκο.
Ρίχνουμε τα κουκιά και τα ανακατεύουμε να λαδωθούν.
Ρίχνουμε Τις αγγινάρες την ντομάτα κι λίγο νερο κι φήνουμε ν π΄ρουν βράση σε μέτρια φωτιά.
Λίγο πριν μείνει με την σάλτσα του ρίχνουμε τον άνιθο η μάραθο και τον κουρκουμά.
Δεν ανακατεύουμε με κουτάλι αλλά κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά για να μην λιώσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου