Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΡΕΒΙΘΙΑ ΛΕΜΟΝΟΡΙΓΑΝΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ



από την Vasiliki Nomikou

Υλικά

- 500 γραμμάρια ρεβίθια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
- 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
- 2 φύλλα δάφνης
- πιπέρι
- αλάτι
- 2 κουταλιές αλεύρι η κόρν φλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας
- χυμό λεμονιού 





Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από το βράδυ.
Τα βράζουμε μέχρι να μισοψηθούν και τα στραγγίζουμε.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαλακώσει .
Προσθέτουμε τα ρεβίθια,την ρίγανη και την δάφνη τσιγαρίζοντας να βγάλουν τα βότανα τα αρώματα τους
.Ρίχνουμε νερό να τα σκεπάσει και αφού πάρουν βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Λίγο πριν ψηθούν αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε τον κουρκουμά και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λεμόνι με το αλεύρι προσθέτοντας λίγο-λίγο ζουμί .
Το ρίχνουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου