από την Vasiliki Nomikou
Υλικά
- 500 γραμμάρια ρεβίθια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
- 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
- 2 φύλλα δάφνης
- πιπέρι
- αλάτι
- 2 κουταλιές αλεύρι η κόρν φλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας
- χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από το βράδυ.
Τα βράζουμε μέχρι να μισοψηθούν και τα στραγγίζουμε.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαλακώσει .
Προσθέτουμε τα ρεβίθια,την ρίγανη και την δάφνη τσιγαρίζοντας να βγάλουν τα βότανα τα αρώματα τους
.Ρίχνουμε νερό να τα σκεπάσει και αφού πάρουν βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Λίγο πριν ψηθούν αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε τον κουρκουμά και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λεμόνι με το αλεύρι προσθέτοντας λίγο-λίγο ζουμί .
Το ρίχνουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου