Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

από την Γωγώ Βαγενά

Υλικά
- 10 ποτήρια γάλα
- 1 ½  ποτήρι ζάχαρη 
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι 
- 2 φακελάκια vanilla
- 150 γρμ βούτυρο
- 6 αυγά
-  ξύσμα πορτοκάλι
- κανέλα 

Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα το βούτυρο, ζάχαρη, σιμιγδάλι και vanilla 


Ανακατεύουμε να γίνει κρέμα, και τέλος προσθέτουμε να χτυπημένα αυγά
Ρίχνουμε τη γαλατόπιτα στο ταψί 


Και ψήνουμε στους 180 βαθμούς
Για 1:00 ώρα. ..
Σερβίρουμε με κανέλα! !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου