Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΟΖΑΧΑΡΗ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 πακέτο σφολιάτα
- 3 μήλα
- 3-4 κουταλάκια του γλυκού στέβια
- 1 κουταλάκι κανέλα




Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη τα μήλα.
Ανακατεύουμε την στέβια και την κανέλα.
Σε μια λαδόκολλα απλώνουμε την σφολιάτα και την πασπαλίζουμε με την κανέλα και την στέβια.





Αφού στραγγίξουμε το μήλο από τους χυμούς του το απλώνουμε πάνω στην σφολιάτα.



Με την βοήθεια της λαδόκολλα γυρίζουμε το φύλλο της σφολιάτας σε ρολό.



Το τυλίγουμε με την λαδόκολλα και το βάζουμε στην κατάψυξη για να σφίξει.
Το κόβουμε σε ροδέλες και το βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.



Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.

Μονάδες μέτρησης :1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου