Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

ΚΕΙΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ




από την Κλεάνθη Βάνα

Υλικά
- 2 ποτήρια του νερού καλαμποκέλαιο 
- 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη 
- 5 μανταρίνια πλυμένα καλά και περασμένα στο μούλτι μαζί με τη φλούδα τους
- 4 αυγά
- 3 ποτήρια του νερού φαρινάπ
- 4 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 3 βανίλιες
- ζάχαρη άχνη
- λίγο βιτάμ για τη φόρμα

- κακάο

Για το σιρόπι

- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1,5 ποτήρια νερό
- 1 κουτάλι χυμό λεμονιού


Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν
Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα μανταρίνιατις βανίλιες, τα αυγά και χτυπάμε
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε ίσα ίσα για να ανακατευτεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε την φόρμα μας καλά και αντί για αλεύρι το πασπαλίζουμε με κακάο.
Ρίχνουμε το μείγμα μας στην φόρμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζοντας 1,5 ποτήρια νερό και 2 ποτήρια ζάχαρη.
το αφήνουμε να βράσει για 4 λεπτά.
Σιροπιάζουμε το κέικ μας με το γνωστό τρόπο.
Η το κέικ κρύο και το σιρόπι ζεστό η το αντίθετο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου