από την Κλεάνθη Βάνα
Υλικά
- 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
- 5 μανταρίνια πλυμένα καλά και περασμένα στο μούλτι μαζί με τη φλούδα τους
- 4 αυγά
- 3 ποτήρια του νερού φαρινάπ
- 4 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 3 βανίλιες
- ζάχαρη άχνη
- λίγο βιτάμ για τη φόρμα
- κακάο
Για το σιρόπι
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1,5 ποτήρια νερό
- 1 κουτάλι χυμό λεμονιού
Βουτυρώνουμε την φόρμα μας καλά και αντί για αλεύρι το πασπαλίζουμε με κακάο.
Ρίχνουμε το μείγμα μας στην φόρμα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζοντας 1,5 ποτήρια νερό και 2 ποτήρια ζάχαρη.
το αφήνουμε να βράσει για 4 λεπτά.
Σιροπιάζουμε το κέικ μας με το γνωστό τρόπο.
Η το κέικ κρύο και το σιρόπι ζεστό η το αντίθετο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου