Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ



Από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- μισό κιλό σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2-3 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 2-3 κουταλιές φρυγανιά
- 1 φλιτζάνι τριμμένα τυριά κίτρινα σκληρά
- 3-4 κουταλιές σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- 3 αυγά
- 1/3 φλιτζάνι γάλα
- αλάτι 
- πιπέρι

Εκτέλεση
Σωτάρουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά τα κρεμμυδάκια με το λάδι και προσθέτουμε το σπανάκι.
Αφήνουμε να σωθούν τα υγρά τους και περιμενουμε να κρυώσει το μείγμα.
Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα με το γάλα και προσθέτουμε τα τυρια και τα αρωματικα.μαζι με το αλάτι και το πιπέρι.
Βάζουμε το μείγμα ε φορμάκια που έχουμε λαδώσει και έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι και μετά με φρυγανιά.
Πασπαλίζουμε απο πάνω το μείγμα με τυρί και φρυγανιά.
Ψήνουμε τα ταρτάκια στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά.
Μπόρουμε και να την κάνουμε τάρτα  ρίχνοντας το μείγμα μας σε ταρτιέρα.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου