- 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 μπέικιν
- 1 ποτήρι καρύδια χοντροαλεσμένα
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- κανέλα
- 50ml κονιάκ
- 2 ποτήρια νερό
- ½ πορτοκάλι
Το βραζω για 4'λεπτά
Το αφήνω στην άκρη.
Χτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα. ..τα αφήνω στην άκρη.
Χτυπάω τον κρόκο με την ζάχαρη να αφρατέψει.
Ρίχνω το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνω μέσα στους κρόκους τη μαρέγκα ανακατεύω.
Ρίχνω το σιμιγδάλι μαζί με το μπέκιν χωρίζω το μίγμα κρατάω λίγο περισσότερο από το μισό.
Το υπόλοιπο το ρίχνω στο μείγμα με τα καρύδια σε λαδομενο ταψί.
Ρίχνω το σκούρο μίγμα.
Μετά Ρίχνω το λευκό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου