Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

ΔΙΧΡΩΜΗ ΤΟΥΡΤΑ




από την Γωγώ Βαγενά
 
Υλικά
- 8 αυγά
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 μπέικιν
- 1 ποτήρι καρύδια χοντροαλεσμένα
- 1  ποτήρι ζάχαρη 
- κανέλα 
- γαρίφαλο 
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 50ml κονιάκ
Για το σιρόπι 


- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- ½  πορτοκάλι 

Εκτέλεση

Αρχίζω με το σιρόπι για να είναι κρύο.
Το βραζω για 4'λεπτά
Σε ένα μπολ ρίχνω καρύδια κανέλα γαρίφαλο, κονιάκ και ανακατεύω.
Το αφήνω στην άκρη.
Χτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα. ..τα αφήνω στην άκρη.
Χτυπάω τον κρόκο με την ζάχαρη να αφρατέψει.

Ρίχνω το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνω μέσα στους κρόκους τη μαρέγκα ανακατεύω.
Ρίχνω το σιμιγδάλι μαζί με το μπέκιν χωρίζω το μίγμα κρατάω λίγο περισσότερο από το μισό.
Το υπόλοιπο το ρίχνω στο μείγμα με τα καρύδια σε λαδομενο ταψί.
Ρίχνω το σκούρο μίγμα.


Μετά Ρίχνω το λευκό.
Ψήνω 35-40'στου180 βαθμούς.
Το περιχύνουμε με κρύο σιρόπι.




Και μετά από 2 ώρες μπορώ να χτυπήσω ένα garni και να στολισω το γλυκό μου.
Εβαλα και καρύδι τριμμένο από πάνω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου