Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ


από  Γιάννα Γιάννης

Yλικά
- 1 χταπόδι  1 
½   κιλό
- 1 ½  κιλό πατάτες
- 4 κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- φρέσκια ντομάτα τριμμένη
- κανέλα
- δαφνόφυλλο
- κόκκινο πιπέρι
- κύμινο
- ρίγανη
- αλάτι

Εκτέλεση
Βράζουμε το χταπόδι ολόκληρο με λίγο νεράκι.
Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια ,το σκόρδο και ρίχνουμε και τις πατάτες.
Κατόπιν ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, το δαφνόφυλλο, τα μπαχαρικά και αντί για νερό ρίχνουμε το χταποδόζουμο.
Προσθέτουμε το χταπόδι κομμένο σε κομματάκια και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό μας.

Έγινε τέλειο!!!

Σημ . η συνταγή  είναι του μονάχου επιφανιου μυλοποταμινου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου