Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΥΡΗΛΙΑΣ


από την Eleni Giazitsioglou Doulaptsis

Υλικά
- 1 κ. ή ποτήρι σπορέλαιο (ηλιέλαιο)
- 2 κ. ή ποτήρια γάλα ζεστό
- 2 αυγά
-1 κουταλάκι μπέικιν
- 1 κουταλάκι μαγιά ξηρή
- 1 κουταλάκι αλάτι 
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- και αλεύρι όσο πάρει....Συνήθως μπαίνει 4 κούπες. Να ξεκολλάει από τις άκρες του σκεύους.

Εκτέλεση
Ρίχνουμε ζάχαρη και μαγιά  μέσα στο ζεστό γάλα κι αφήνουμε περίπου 10 λεπτά .
Ανακατεύουμε λάδι αυγά αλάτι με τον αυγοδάρτη. 

Ρίχνουμε το γάλα και μετά το αλεύρι, το οποίο έχουμε κοσκινίσει μαζί με το μπέικιν . Ζυμώνουμε να γίνει μια πολύ μαλακή ζύμη . 
Την σκεπάζουμε να φουσκώσει. Μετά την χαράζουμε σε κομμάτια (χωρίς να την ζυμώσουμε) 


και παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια με προσοχή και τα απλώνουμε σε λαδωμένη επιφάνεια με τον πλάστη. 
Χαράζουμε το φύλλο σε τρίγωνα 


και βάζουμε την γέμιση της αρεσκείας μας κοντά στη βάση.


Τυλίγουμε, 


αφήνουμε να φουσκώσουν στο ταψί μας και τα ψήνουμε για 30 -35 λεπτά στους 360 βαθμούς Φ. ή 180 C.
Αν θέλετε τα αλείφετε με κρόκο χτυπημένο με λαδάκι για να έχουν την γυαλάδα του. 

Υ.Γ. Γίνονται με ότι αλεύρι θέλετε. Μόνο που το μαλακό αλεύρι θέλει κοσκίνισμα. Απλά, στην υφή αλλάζει το ζυμάρι .
Επίσης μπορείτε την ζύμη να την διατηρήσετε στην κατάψυξη.
Καλή επιτυχία!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου