Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ




από την Γωγώ Βαγενά

Υλικά
- 2 ποτήρια του νερού καλαμποκέλαιο 
- 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη 
- 3 πορτοκάλια μέτρια ή 2 μεγάλα πλυμένα καλά και περασμένα στο μούλτι μαζί με τη φλούδα τους
- 4 αυγά
- 3 ποτήρια του νερού φαρινάπ
- 4 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 3 βανίλιες
- ζάχαρη άχνη
- λίγο βιτάμ για τη φόρμα

Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν

Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια , τις βανίλιες, τα αυγά και χτυπάμε


Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε ίσα ίσα για να ανακατευτεί το 
μείγμα

Ψήνουμε στους 180 c για μία ώρα

Υ.Γ 
 Εγώ έκανα τη μισή δόση.
Φαίνεται κιόλας στις φωτογραφίες που ανέβασα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου