Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ



από την  Γωγώ Βαγενά

Υλικά

Για την ζύμη

- 1 κουοα ελαιόλαδο
- 1 κούπα λευκό κρασί η ρετσίνα
- μισό κιλό αλευρι που φουσκώνει μόνο του (3,5 κούπες)

Για την γέμιση

- 2 κούπες τριμμένο μήλο (στον τρίφτη)
- 1 κούπα καρυδόψυχα χοντροκομμένη 
- 1 κούπα σταφίδα σουλτανίνα
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
- 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα της αρεσκείας μας
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την ζύμη βάζοντας όλα τα υγρά υλικά μας και μετά το αλεύρι.
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Ετοιμάζουμε τα μηλοπιτάκια και τα τοποθετούμε με την ένωση προ τα κάτω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσουν σαν χρώμα.
Μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου