από την Γωγώ Βαγενά
Υλικά
Για την ζύμη
- 1 κουοα ελαιόλαδο
- 1 κούπα λευκό κρασί η ρετσίνα
- μισό κιλό αλευρι που φουσκώνει μόνο του (3,5 κούπες)
Για την γέμιση
- 2 κούπες τριμμένο μήλο (στον τρίφτη)
- 1 κούπα καρυδόψυχα χοντροκομμένη
- 1 κούπα σταφίδα σουλτανίνα
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
- 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα της αρεσκείας μας
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την ζύμη βάζοντας όλα τα υγρά υλικά μας και μετά το αλεύρι.
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Ετοιμάζουμε τα μηλοπιτάκια και τα τοποθετούμε με την ένωση προ τα κάτω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσουν σαν χρώμα.
Μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου