Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ


από την Ioanna Zagkla

Υλικά
- 4 κούπες νερό
- 1 κούπα ρύζι
- ½ κουταλάκι κουρκουμά
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγες ίνες σαφράν

Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι βάζω το νερό και όταν βράσει προσθέτω το ρύζι.
Όταν πάρει μια βράση προσθέτω τον  κουρκουμά, και  λίγες ίνες σαφράν!

Όταν αρχίζει να φουσκώνει ρίχνω και  το πιπέρι, αφήνω να γίνει σπυρωτό και προσθέτω στο τέλος  το αλάτι κλείνω το μάτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου