Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 5-6 κουταλιές σούπας νιφάδες κουάκερ
- 3 κουταλιές λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1  χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο


Εκτέλεση

Ενώνουμε όλα τα υλικά μας με τον κιμά
Ζυμώνουμε τον κιμά πολύ καλά και τον σκεπάζουμε με μεβράνη να μείνει στο ψυγείο τουλάχιστον δύο ώρες για να ενωθούν τα υλικά.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και τα αραδιάζουμε.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς. περίπου 25 με 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου