Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ



από Kuriakos Trifillis

Υλικά

- 2 πακέτα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου
- κρέμα βανίλιας Γιώτης
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 1 κουτί Morfat
- κακάο η τρούφα η τριμμένο φυστίκι




Εκτέλεση

Στρώνουμε το ταψάκι μας με μπισκότο.
Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες και την στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα.
Βάζουμε από πάνω άλλη μια σειρά μπισκότα.
Σε ένα μπώλ χτυπάμε με το μίξερ την μόρφατ μαζί με το γάλα ζαχαρούχο.
Όταν γίνει κρέμα σαντιγύ τότε την στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα.
Πασπαλίζουμε το γλυκό μας με κακάο η τρούφα η ότι άλλο επιθυμούμε.
Το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου