Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ


από την Ioanna Zagkla

Υλικά
- ½  κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κομματάκια
- 300 γρ. σπανάκι
- 1-2 καρότα
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- ντομάτα σάλτσα
- αλατοπίπερο
- μοσχοκάρυδο μία μυτιά (προαιρετικό)

Εκτέλεση


Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το κοτόπουλο και όταν ροδίσουν ρίχνουμε και  τα καρότα.


Μετά από λίγο και το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι που το έχουμε  κόψει σε χοντρά κομμάτια!


Προσθέτουμε  νερό, χαμηλώνουμε  τη θερμοκρασία και  όταν πάρει μερικές βράσεις ρίχνουμε  και  την τομάτα με το πιπέρι.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε  το αλάτι.
Αφήνουμε  να πιει τα πολλά ζουμιά και  να μείνει όπως το θέλουμε!

Καλή επιτυχία!!!!!
Σημ. 1 : Είναι πολύ νόστιμο και υγιεινό φαγάκι και  το κοτόπουλο είναι εξαιρετικά ζουμερό.
Σημ. 2 : μπορούμε  να προσθέσουμε  και  μανιτάρια που τα προσθέτουμε  μαζί με τα κρεμμύδια
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου