Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ


 από την Stella Glava

Υλικά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 3 αυγά
- 200 γρ β ιτάμ η βούτυρο
- ½  κιλό αλεύρι που φουσκώνει μονό του η ½  κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 φακελάκι μπέικιν παουντερ
- 5 μήλα
- κανέλα
- σταφίδες (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Λιώνουμε  το βιτάμ με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα αυγά αφού πρώτα τα έχουμε  χτυπήσει λίγο.
Καθαρίζουμε  τα μήλα, και τα κόβουμε  σε μικρά κομματάκια.
Τα προσθέτουμε στο μείγμα, μαζί με  την βανίλια, την κανέλα και τις σταφίδες.
Ρίχνουμε σιγά σιγά  το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
Τοποθετούμε τα χαρτάκια στις θήκες και γεμίζουμε με το μείγμα σχεδόν 3/4 σε κάθε θήκη.


Ψήνουμε  τα μηλοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0  για 25 λεπτά περίπου η μέχρι να πάρουν χρώμα.


Ψήνουμε στις αντιστάσεις σε χαμηλή σχάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου