Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΚΕΙΚ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ



από την Natassa Efentakis

Υλικά

- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 κούπα γάλα η χυμό πορτοκαλιού
- 400 γραμμάρια αλέυρι
- 3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
-  1 βανίλλια
- ξύσμα πορτοκαλιού





Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ το λάδι με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά.
Ρίχνουμε το γάλα η την πορτοκαλάδα και σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι ανακατεύοντας τα υλικά μας.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.

Παρατηρήσεις

1.Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας ψιλοκομμένα γλυκά του κουταλιού από εσπεριδοειδή που μας έχουν περισσέψει.
2.Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα 2/3 του γάλακτος με σουμάδα (όι αραιωμένη)οπότε τότε ελαττώνουμε και την ζάχαρη.
3.μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλεύρι και το μπέκιν πάουντερ με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου