από την Natassa Efentakis
Υλικά
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 κούπα γάλα η χυμό πορτοκαλιού
- 400 γραμμάρια αλέυρι
- 3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλλια
- ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ το λάδι με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά.
Ρίχνουμε το γάλα η την πορτοκαλάδα και σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι ανακατεύοντας τα υλικά μας.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
Παρατηρήσεις
1.Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας ψιλοκομμένα γλυκά του κουταλιού από εσπεριδοειδή που μας έχουν περισσέψει.
2.Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα 2/3 του γάλακτος με σουμάδα (όι αραιωμένη)οπότε τότε ελαττώνουμε και την ζάχαρη.
3.μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλεύρι και το μπέκιν πάουντερ με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου