Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

ΜΙΛΦΕΙΓ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ


από τον Tasos Enepekogloy

Υλικά
- 2 συσκευασίες σφολιατίνια
-  2 φακελάκια  κρέμα για μιλφέιγ
-  2 φακελάκια  κρέμα ζαχαροπλαστικής
- λίγη άχνη

Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα για μιλφέιγ με γάλα και την αφήνουμε στην άκρη.


Το ίδιο κάνουμε και με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.


Σ ένα ταψί η πλαστικό δοχείο, στρώνουμε  μία σειρά σφολιατίνια,  την κρέμα για μιλφέιγ ξανά σφολιατίνια , κι από πάνω την  κρέμα ζαχαροπλαστικής  . 


Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη  να παγώσει. 


Αφού παγώσει κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε τριμμένα σφολιατίνια με άχνη



Την επομένη μέρα το τρώμε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου