Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ



από την Natassa Efentakis

Υλικά

- πορτοκάλια χοντρόφλουδα
- ζάχαρη
- χυμό λεμονιού




Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια ωρις να αφαιρέσουμε το ξύσμα.
Αφαιρούμε τις φλούδες και τις βάζουμε να βράσουν.
Από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με καινούργιο κρύο νερό.
Σουρώνουμε και πάλι και ξεκινούμε να κόβουμε τις φλούδες σε κομμάτια όπως μας αρέσουν.
Ξαναβράζουμε τις φλούδες μέχρι να μαλακώσουν εντελώς και αλλάζουμε νερά μέχρι να ξεπικρίσουν στο βαθμό που θέλουμε..
Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε ένα βράδυ σε σουρωτήρι να στραγγίσουν εντελώς και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Υπολογίζουμε για κάθε κιλό ζάχαρης 2 κούπες νερό.
Αφού βράσει το σιρόπι για 2-3 λεπτά προσθέτουμε τις φλούδες.
Βάζουμε να πάρουν μια βράση μέχρι να δέσει το γλυκό.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το τοποθετούμε στα βάζα με τον γνωστό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου