από την Natassa Efentakis
Υλικά
- πορτοκάλια χοντρόφλουδα
- ζάχαρη
- χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια ωρις να αφαιρέσουμε το ξύσμα.
Αφαιρούμε τις φλούδες και τις βάζουμε να βράσουν.
Από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με καινούργιο κρύο νερό.
Σουρώνουμε και πάλι και ξεκινούμε να κόβουμε τις φλούδες σε κομμάτια όπως μας αρέσουν.
Ξαναβράζουμε τις φλούδες μέχρι να μαλακώσουν εντελώς και αλλάζουμε νερά μέχρι να ξεπικρίσουν στο βαθμό που θέλουμε..
Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε ένα βράδυ σε σουρωτήρι να στραγγίσουν εντελώς και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Υπολογίζουμε για κάθε κιλό ζάχαρης 2 κούπες νερό.
Αφού βράσει το σιρόπι για 2-3 λεπτά προσθέτουμε τις φλούδες.
Βάζουμε να πάρουν μια βράση μέχρι να δέσει το γλυκό.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το τοποθετούμε στα βάζα με τον γνωστό τρόπο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου