Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΓΟΥΡΙ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- πιπεριές ( ντομάτες μελιτζάνες κολοκύθια κλπ έαν θέλουμε)
- 2 καρότα τριμμένα
- 2 κολοκυθάκια μικρά τριμμένα
- 4 κρεμμύδια τριμμένα
- 1 μελιτζάνα τριμμένη
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 2 κουταλιές πελτές
- κουκουνάρι
- σταφίδες
- 8-10 κουταλιές σούπας πληγούρι
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη ζάχαρη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- δυόσμος ψιλοκομμένος





Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές.
Κόβουμε το πάνω μέρος και αδειάζουμε τους σπόρους.
Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι το κολοκύθι την μελιτζάνα και το καρότο.



Τρίβουμε τις ντομάτες προσθέτουμε λίγο νερό και διαλύουμε μέσα τον πελτέ.
Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα λαχανικά μας να μαραθούν.
Προσθέτουμε το πληγούρι μετά τον μαϊντανό και τον δυόσμο καθώς και το κουκουνάρι με τις σταφίδες.



Μόλις σωταριστούν προσθέτουμε τον χυμό της ντομάτας και αφήνουμε να βράσει για 5 με 10 λεπτά.



Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα μας χωρίς να το πιέζουμε και χωρίς να το ξεχειλίζουμε διότι θα φουσκώσει το πληγούρι.
Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα όρθια τις πιπεριές προσθέτουμε έως στην μέση νερό με χυμό ντομάτας και αφήνουμε να ψηθεί σε σιγανή φωτιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου