από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- πιπεριές ( ντομάτες μελιτζάνες κολοκύθια κλπ έαν θέλουμε)
- 2 καρότα τριμμένα
- 2 κολοκυθάκια μικρά τριμμένα
- 4 κρεμμύδια τριμμένα
- 1 μελιτζάνα τριμμένη
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 2 κουταλιές πελτές
- κουκουνάρι
- σταφίδες
- 8-10 κουταλιές σούπας πληγούρι
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη ζάχαρη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- δυόσμος ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές.
Κόβουμε το πάνω μέρος και αδειάζουμε τους σπόρους.
Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι το κολοκύθι την μελιτζάνα και το καρότο.
Τρίβουμε τις ντομάτες προσθέτουμε λίγο νερό και διαλύουμε μέσα τον πελτέ.
Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα λαχανικά μας να μαραθούν.
Προσθέτουμε το πληγούρι μετά τον μαϊντανό και τον δυόσμο καθώς και το κουκουνάρι με τις σταφίδες.
Μόλις σωταριστούν προσθέτουμε τον χυμό της ντομάτας και αφήνουμε να βράσει για 5 με 10 λεπτά.
Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα μας χωρίς να το πιέζουμε και χωρίς να το ξεχειλίζουμε διότι θα φουσκώσει το πληγούρι.
Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα όρθια τις πιπεριές προσθέτουμε έως στην μέση νερό με χυμό ντομάτας και αφήνουμε να ψηθεί σε σιγανή φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου