Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΤΑΡΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΛΑΙΜ



από την Eleni Giazitsioglou Doulaptsis

Υλικά

Για την βάση

- 1 κούπα ινδοκάρυδο
- 1 κούπα καρύδια
- 1/4 κούπας χουρμάδες (τα βάζω με λίγο νερό στο κατσαρολάκι τα ζεσταίνω και τα πολτοποιώ)
- 1/4 κουταλάκι αλάτι

Για την γέμιση

- 3 ώριμα αβοκάντο
- 3 κουταλιές σούπας χυμό από λάϊμ
- 1 κουταλάκι ξύσμα από λάΪμ
- 1/2 κούπα μέλι
- λίγο αλάτι
- ακτινίδια για γαρνίρισμα.





Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω νερό το ζεσταίνω μαζί με τους χουρμάδες για να μαλακώσουν.
Βάζω στο μούλτι όλα τα υλικά μου και τα πολτοποιώ.



Στρώνω την μάζα αυτή σε ένα ταψάκι και το αφήνω στην κατάψυξη για μισή ώρα.
Πολτοποιώ το αβοκάντο και όλα τα άλλα υλικά στο μούλτι μέχρι να ενωθούν.
Απλώνουμε πάνω στην βάση και αφού το στολίσουμε το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου