από την Eleni Giazitsioglou Doulaptsis
Υλικά
Για την βάση
- 1 κούπα ινδοκάρυδο
- 1 κούπα καρύδια
- 1/4 κούπας χουρμάδες (τα βάζω με λίγο νερό στο κατσαρολάκι τα ζεσταίνω και τα πολτοποιώ)
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
Για την γέμιση
- 3 ώριμα αβοκάντο
- 3 κουταλιές σούπας χυμό από λάϊμ
- 1 κουταλάκι ξύσμα από λάΪμ
- 1/2 κούπα μέλι
- λίγο αλάτι
- ακτινίδια για γαρνίρισμα.
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω νερό το ζεσταίνω μαζί με τους χουρμάδες για να μαλακώσουν.
Βάζω στο μούλτι όλα τα υλικά μου και τα πολτοποιώ.
Στρώνω την μάζα αυτή σε ένα ταψάκι και το αφήνω στην κατάψυξη για μισή ώρα.
Πολτοποιώ το αβοκάντο και όλα τα άλλα υλικά στο μούλτι μέχρι να ενωθούν.
Απλώνουμε πάνω στην βάση και αφού το στολίσουμε το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου