Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΦΙΛΕΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- φιλέτο γαλοπούλας
- τυρί τσένταρ η οτιδήποτε που λίώνει
- αλάτι
- πιπέρι
- κουρκουμά
- πάπρικα καπνιστή
- σκορδόλαδο (ζεματισμένο σκόρδο σε λάδι) η αν δεν έχουμε τότε σκόνη σκόρδο





Εκτέλεση

Ανοίγουμε το φιλέτο της γαλοπούλας και το αλατοπιπερώνουμε προσθέτοντας και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Τα αφήνουμε να τραβήξουν τα αρώματα των μπαχαρικών για καμιά ώρα.
Ψήνουμε τα φιλέτα μας στο σχαροτήγανο.
Όταν είναι έτοιμα απλώνουμε τις ντομάτες και το τυρί και καλύπτουμε με ένα δεύτερο φιλέτο.
Το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
Το ψήνουμε για 5 λεπτά στο φούρνο η για 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμμάτων μέχρι να λιώσει το τυρί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου