Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- 1/2 κούπα μέλι
- 1/2 κούπα ταχίνι
- 1 και 1/2  κούπα βρώμη
- 1/2 κούπα ηλιόσπορο
- 1/2 κούπα κολοκυθόσπορο
- 1/3 κούπα σουσάμι
- 3 κουταλιές παπαρουνόσπορο\
- 1/3 κούπα κράνμπερυ
- 1 κουταλιά σούπας κανέλα




Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε λίγο μέλι και μόλις γίνει ρευστό προσθέτουμε το ταχίνι κι ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Καβουρδίζουμε τα σπόρια για λίγο για να βγάλουν το άρωμά τους.
Ρίχνουμε τα σπόρι στο μείγμα μελιού ταχινιού και προσθέτουμε τα κράνμπερις και την κανέλα.
Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Απλώνουμε την μάζα αυτή σε λαδόκολλα και αφού την σκεπάζουμε με άλλη μια λαδόκολλα και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε πάχος 2-3 εκατοστά
Μόλις παγώσει την κόβουμε σε κομμάτια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου