Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

ΧΟΙΡΙΝΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- λεπτά φιλετάκια χοιρινά
- σκόρδο λιωμένο ανάλογα με τα γούστα μας
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι 
- πιπέρι
- γραβιέρα κομμένη χοντρά σε λωρίδες
- κονιάκ
- λάδι
- νερό
- λίγο κόρν φλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας


Εκτέλεση

Χτυπάμε τα φιλετάκια.
Τα αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε πάνω το λιωμένο σκόρδο και τον μαϊντανό.
Βάζουμε την γραβιέρα και τα τυλίγουμε σε ρολάκια.
Τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σωτάρουμε τα ρολάκια.
Μόλις πάρουν χρώμα τα σβήνουμε με το κονιάκ.
Προσθέτουμε το νερό ζεστό και χαμηλώνοντας την φωτιά αφήνουμε να ψηθούν.
Δένουμε την σάλτσα μας με το κόρν φλάουρ και το φαγητό μας είναι έτοιμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου