από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- φιλέτο μπακαλιάρου υγράλατο (κατεψυγμένος ελαφρώς αλατισμένος)
Για το κουρκούτι
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτάκι μπύρα παγωμένη
- 1 σφηνάκι ούζο
- 2 παγάκια
Εκτέλεση
Κόβουμε τον μπακαλιάρο αφού τον ξεπαγώσουμε.
Μπορούμε να τον αφήσουμε έτσι αλλά και μπορούμε να τον ξαλμυρίσουμε κιόλας.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι.
Ανακατεύουμε το μπέκιν πάουντερ με το αλεύρι και τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
Προσθέτουμε την μπύρα και το ούζο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
Προσθέτουμε τα δύο παγάκια και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί μέχρι να λιώσουν τα παγάκια.
Βάζουμε σε τηγάνι λάδι και αφήνουμε να ζεσταθεί.
Αλευρώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και μετά τα βουτάμε στο κουρκούτι.
Τα τηγανίζουμε.
Μόλις πάρουν χρώμα τα ακουμπάμε σε πιατέλα που έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα περίσσεια λάδια.
Σερβίρεται με σκορδαλιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου