Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ



από  την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- φιλέτο μπακαλιάρου υγράλατο (κατεψυγμένος ελαφρώς αλατισμένος)

Για το κουρκούτι

- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλάκια  του γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτάκι μπύρα παγωμένη
- 1 σφηνάκι ούζο
- 2 παγάκια




Εκτέλεση

Κόβουμε τον μπακαλιάρο αφού τον ξεπαγώσουμε.


Μπορούμε να τον αφήσουμε έτσι αλλά και μπορούμε να τον ξαλμυρίσουμε κιόλας.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι.


Ανακατεύουμε το μπέκιν πάουντερ με το αλεύρι και τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
Προσθέτουμε την μπύρα και το ούζο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
Προσθέτουμε τα δύο παγάκια και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί μέχρι να λιώσουν τα παγάκια.
Βάζουμε σε τηγάνι λάδι και αφήνουμε να ζεσταθεί.
Αλευρώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και μετά τα βουτάμε στο κουρκούτι.
Τα τηγανίζουμε.



Μόλις πάρουν χρώμα τα ακουμπάμε σε πιατέλα που έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα περίσσεια λάδια.


Σερβίρεται με σκορδαλιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου