Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

ΚΕΙΚ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ





από την Nikoletta Fragoulidou

Υλικά
- 5 αυγά
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 150 καστανή ζάχαρη
- 180 γιαούρτι
- 300γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 3 φακελάκια μπέικιν (σε αυτό που έφαγες έβαλα 3 φακελάκια, αυτό το προσαρμόζεις ανάλογα με το αλεύρι και τους σπόρους, έβαλα μπόλικο για να ανέβει σίγουρα)
- 2 κάψουλες βανίλιας
- 2 κ.σ. κουρκουμά (τουλάχιστον τόσο, άμα το συνηθίσεις στη γεύση βάλε και παραπάνω, καλό κάνει)
-  2 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ (με το μάτι τα βάζω αυτά)
- 1-2 χούφτες ηλιόσπορο
- 1 κ.σ. κολοκυθόσπορο
- 1 κ.σ. λιναρόσπορο
- 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο


Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
Ρίχνουμε τη βανίλια και σιγά σιγά το αλεύρι με το γιαούρτι εναλλάξ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τους σπόρους.
Λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ και αδειάζουμε το μείγμα μας. Προθερμαίνουμε στους 180 0 τον φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου