Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ


από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 500γρ.γαρίδες
-250γρ.κριθαράκι μέτριο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-60 ml γλυκό μοσχάτο κρασί
- ½   ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-200 γρ. κολοκυθάκια σε κύβους
-500 ml ζωμό κότας
-λάδι
-αλατοπίπερο.
Για το ζωμό
- τα κεφάλια από τις γαρίδες
-1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-1 κ σ.   λάδι
-50 ml ξηρό κρασί
-250 ml νερό

Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι με το λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα κεφάλια από τις γαρίδες.
Σβήνουμε με το κρασί και μετά προσθέτουμε το νερό.
Βράζουμε 20΄σε μέτρια φωτιά, σουρώνουμε και το προσθέτουμε στον ζωμό.
Σε βαθύ τηγάνι με λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, τα κολοκυθάκια και τέλος το κριθαράκι.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε  1 κούπα ζωμό.
Όταν το πιει σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό μέχρι να γίνει.

Λίγο πριν το σβήσουμε  βάζουμε και τις γαρίδες χοντροκομμένες, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου