Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ





από την Vassilikh Nomikou

Υλικά

- σπανάκι
- 1 ρίζα φινόκιο
- φρέσκα κρεμμυδάκια
- αλάτι
- πιπέρι
- κουρκουμά
- άνιθος
- λάδι
- ρύζι
-χυμό λεμονιού




Εκτέλεση

Πλένουμε το σπανάκι και το χοντροκόβουμε.
Πλένουμε τα κρεμμυδάκια και το φινόκιο με τον άνιθο.
Τα ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια το φινόκιο τον άνιθο και το ρύζι.
Προσθέτουμε το σπανάκι.
Ρίχνουμε το ανάλογο νερό και τον χυμό λεμονιού μαζί με το αλατοπίπερο και αφήνουμε να ψηθεί το ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου