από την Ευαγγελία Βανιώτη
Υλικά
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 2 μέτρια πορτοκάλια πολτοποιημένα
- 2 αυγά
- αλεύρι όσο πάρει (περίπου 380 γραμμάρια)
- 2 βανίλιες
- 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
Για το γλάσο πορτοκαλιού
- χυμός από 2 πορτοκάλια
- 2 ποτήρια ζάχαρη (μπορεί κανείς να την μειώσει αισθητά)
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 2,5 κουταλιές κόρν φλάουρ
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε την βανίλια.
Έχουμε πλύνει καλά το πορτοκάλι το πολτοποιούμε με την φλούδα του στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο πορτοκάλι.
Προσθέτουμε και τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ.
Σε βουτυρωμένη φόρμα και αλευρωμένη ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
Σερβίρουμε το κέικ και το γλασάρουμε με το γλάσο πορτοκαλιου.
Για καλύτερη εμφάνιση στολίζουμε από πάνω με κομματάκια από γλυκό πορτοκάλι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου