Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



από την Ευαγγελία Βανιώτη

Υλικά

- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 2 μέτρια πορτοκάλια πολτοποιημένα
- 2 αυγά
- αλεύρι όσο πάρει (περίπου 380 γραμμάρια)
- 2 βανίλιες
- 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ

Για το γλάσο πορτοκαλιού

- χυμός από 2 πορτοκάλια
- 2 ποτήρια ζάχαρη (μπορεί κανείς να την μειώσει αισθητά)
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 2,5 κουταλιές κόρν φλάουρ




Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε την βανίλια.
Έχουμε πλύνει καλά το πορτοκάλι το πολτοποιούμε με την φλούδα του στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο πορτοκάλι.
Προσθέτουμε και τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ.
Σε βουτυρωμένη φόρμα και αλευρωμένη ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
Σερβίρουμε το κέικ και το γλασάρουμε με το γλάσο πορτοκαλιου.
Για καλύτερη εμφάνιση στολίζουμε από πάνω με κομματάκια από γλυκό πορτοκάλι






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου