από την Ευαγγελία Βανιώτη
Υλικά
- λίγα ρεβύθια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πράσο το λευκό του μέρος
- λάδι
- χυμός λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
- κάρυ
- μπούκοβο ανάλογα με τα γούστα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβύθια σε αλατισμένο νερόνα μουλιάσουν για 6 ώρες.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και το πράσο και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.
Ρίχνουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια και τα σβήνουμε με το λεμόνι.
Προσθέτουμε το μπούκοβο το αλάτι και το πιπέρι καθώς και το νερό.
Τα βράζουμε περίπου για μια ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου