Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

ΡΕΒΥΘΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥ



από την Ευαγγελία Βανιώτη

Υλικά

- λίγα ρεβύθια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πράσο το λευκό του μέρος
- λάδι
- χυμός λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
- κάρυ
- μπούκοβο ανάλογα με τα γούστα





Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβύθια σε αλατισμένο νερόνα μουλιάσουν για 6 ώρες.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και το πράσο και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.
Ρίχνουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια  και τα σβήνουμε με το λεμόνι.
Προσθέτουμε το μπούκοβο το αλάτι και το πιπέρι καθώς και το νερό.
Τα βράζουμε περίπου για μια ώρα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου