Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

ΨΩΜΙ ΖΕΑΣ ΑΖΥΜΩΤΟ



από την Ευαγγελία Βανιώτη

Υλικά

- 800 γραμμάρια αλεύρι ζέας
- 200 γραμμάρια χωριάτικο κίτρινο αλεύρι
- 2 φακελάκια μαγιά
- 2 κουταλάκια αλάτι
- 5-6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 680 γραμμάρια νερό





Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας από το βράδυ.
Αφήνουμε να μείνει στο ψυγείο 12 ώρες.
Την άλλη μέρα σε γάστρα που την έχουμε προθερμάνει για μισή ώρα στους 250 βαθμούς βάζουμε το ζυμάρι μας.
Το ψήνουμε μισή  ώρα σε αντιστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου