Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1 σπαγγέτι
- 1 μπρόκολο σε φουντίτσες
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 2 καυτερές πιπεριές
- λάδι
- αλάτι χονδρό
- πιπέρι
- τυρί τριμμένο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας




Εκτέλεση

Κόβουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες με τα κοτσανάκια κομμένα κοντά στις φούντες.
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τα σκόρδα.
Βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 3 με 4 λεπτά.
Τα ρίχνουμε σε παγωμένο νερό 
Στο ίδιο νερό βράζουμε τα μακαρόνια για 8 με 9 λεπτά.
Σωτάρουμε στο λάδι το σκόρδο τα ψιλοκομμένα κοτσάνια και την πιπεριά.
Προσθέτουμε το μπρόκολο.
Τέλος προσθέτουμε τα μακαρόνια το αλάτι το πιπέρι και τυρί τριμμένο ανάλογα με τι μας αρέσει.
Η επιτυχία είναι στο να μην είναι παραβρασμένα τα ζυμαρικά και το μπρόκολο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου