Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- χυλοπίτες χωριάτικες
- 1 λουκάνικο με πορτοκάλι
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά η γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λίγο βιτάμ
- γραβιέρα κομμένη σε κύβους
- τυρί τριμμένο




Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα υλικά μας.


Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα που έχουμε ρίξει αλάτι και λίγο λάδι και ετοιμάζουμε τις χυλοπίτες.


Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βιτάμ και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Όταν τσιγαριστούν ρίχνουμε τα λουκάνικα με τον μαϊντανό και τα σωτάρουμε και αυτά.


Όταν κοντεύουν οι χυλοπίτες ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στα λουκάνικα χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να πήξει η σάλτσα.



Εάν πήξει πολύ την αραιώνουμε με λίγο νερό από τις χυλοπίτες.
Ρίχνουμε και τους κύβους της γραβιέρας.


Στραγγίζουμε τις χυλοπίτες και ρίχνουμε τα λουκάνικα με την κρέμα γάλακτος στα μακαρόνια και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας.


Σερβίρουμε τις χυλοπίτες με τυρί τριμμένο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου