από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- χυλοπίτες χωριάτικες
- 1 λουκάνικο με πορτοκάλι
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά η γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λίγο βιτάμ
- γραβιέρα κομμένη σε κύβους
- τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα υλικά μας.
Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα που έχουμε ρίξει αλάτι και λίγο λάδι και ετοιμάζουμε τις χυλοπίτες.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βιτάμ και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Όταν τσιγαριστούν ρίχνουμε τα λουκάνικα με τον μαϊντανό και τα σωτάρουμε και αυτά.
Όταν κοντεύουν οι χυλοπίτες ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στα λουκάνικα χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να πήξει η σάλτσα.
Εάν πήξει πολύ την αραιώνουμε με λίγο νερό από τις χυλοπίτες.
Ρίχνουμε και τους κύβους της γραβιέρας.
Στραγγίζουμε τις χυλοπίτες και ρίχνουμε τα λουκάνικα με την κρέμα γάλακτος στα μακαρόνια και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας.
Σερβίρουμε τις χυλοπίτες με τυρί τριμμένο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου